2012 m. spalio 15 d., pirmadienis

Sausasis žvėrienos ir laukinių paukščių marinavimas

Po šaukštelį pjaustytų petražolių ir salierų lapelių, po pusę šaukštelio maltų juodųjų ir kvapniųjų pipirų, pusė galvutės česnako, 2 šaukšteliai druskos, žiupsnelis cukraus, mairūno, pusė šaukšto citrinos sulčių.
Česnaką nulupti, sugrūsti, sumaišyti su visais prieskoniais ir apšlakstyti citrinos sultimis. Gautu mišiniu įtrinti mėsą, paslėgti ir 1-2 paras laikyti šaltai.


---

2 šaukštai grūstų kadagio uogų, po žiupsnelį baziliko ir peletrūno.
Prieskonius išmaišyti, įtrinti mėsą ir palaikyti 3-4 dienas. Prieš gaminimą prieskonius nubraukti.

---

3 svogūnai, po pusę šaukštelio maltų juodųjų ir kvapiųjų pipirų, po šaukštelį baziliko, peletrūno ir krapų.
Svogūnus sutarkuoti, sumaišyti su kitais prieskoniais, ištrinti mėsą, paslėgti ir laikyti šaltai 3-4 dienas.

---

Stiklinė tarkuotų krienų, 3 rūgštūs obuoliai.
Obuolius sutarkuoti, sumaišyti su krienais, įtrinti mėsą ir 2 paras laikyti šaltai.

---

Svogūnas, šaukštas kečupo, po šaukštelį pjaustytų krapų, petražolių lapelių, susmulkinto dašio, šaukštas laiškinio česnako, šaukštelis mairūno.
Svogūną smulkiai sutarkuoti, sumaišyti su kečupu ir kitais prieskoniais, įtrinti mėsą, paslėgti ir 2 paras laikyti šaltai.

---

250 g aštraus pomidorų padažo, sauja pjaustytų krapų, didelis svogūnas, 2 šaukšteliai aštraus aitriosios paprikos (čili) padažo, 8 skiltelės česnako, saldžioji paprika, 3 šaukštai sojų padažo, vienos citrinos sultys su minkštimu, šaukštelis cukraus, 3 šaukšteliai druskos.
Svogūną sutarkuoti, česnaką sugrūsti, papriką labai smulkiai sukapoti. Visus prieskonius labai gerai išmaišyti su pomidorų padažu, išspausti citrinos sultis ir minkštimą. Mišinių gerai įtrinti mėsą, paslėgti ir laikyti šaltai 3-4 dienas.