2012 m. spalio 29 d., pirmadienis

Rūkyta bebro uodega

Bebro mėsa, o ypač uodega, vis dar laikoma delikatesu. Dėl jos tikrai verta pavargti. Tiems, kas nepagaili laiko ir sumedžioja bebrą, skirta pati skaniausia bebro dalis – uodega. Ji atlygina visus medžioklės vargus.

Rūkyta bebro uodega skoniu kažkiek primena rūkytą ungurį.

Rūkyta bebro uodega

Ingridientai:
Bebro uodega (ne tik žvynuotoji , bet ir po kailiu esanti dalis);
druska;
česnakas;
malti pipirai;
lauro lapai;
kadagio uogos

Paruošimas: 
Bebro uodega gerai nuplaunama ir supjaustoma į 4-5 gabalus (priklausomai nuo uodegos dydžio). Į druską smulkiai supjaustome česnaką, suberiame pipirus ir kadagio uogas, sutrupiname lauro lapus. Šiuo mišiniu gausiai įtriname uodegos gabalus. Taip pat šiuo mišiniu pabarstomas į puodą dedamų uodegos gabalų kiekvienas sluoksnis. Uodegos laikomos dvi paras vėsioje vietoje. Rūkoma karštai apie 1-1,5 val. Valgomos atšąlusios.

Algirdo Valantino receptas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.