2012 m. spalio 8 d., pirmadienis

Marinatai

Svogūnas, morka, petražolės šaknis, gabalėlis saliero gumbo, 10 juodųjų ir 5 kvapieji pipirai, 3 stiklinės vandens, stiklinė 6 proc. acto, cukraus, druskos, lauro lapelis.
Į verdantį vandenį suberti griežinėliais supjaustytą morką, petražolę, salierą, svogūną, pipirus, lauro lapelį, įberti cukraus, druskos, uždengti ir virti ant silpnos ugnies. Kai šakniavaisiai išvirs, supilti actą, užvirinti ir nukaisti.

---

100 g aliejaus, 2 šaukštai citrinos sulčių, 1,5 stiklinės raudonojo vyno, po šaukštelį grūstų garstyčios grūdelių ir kalendos, žiupsnelis maltų kmynų, pipirų, lauro lapas, druskos.
Aliejų, citrinos sultis ir vyną supilti į dubenį, suberti prieskonius ir išmaišyti. Į marinatą sudėti mėsą (skystis turi ją apsemti) ir palaikyti šaldytuve 1-2 paras.

---

0,5 l vandens, 0,5 stiklinės acto stiklinė stipraus vyno, svogūnas, morka, petražolės šaknis, šaukštelis druskos, po 10 maltų juodųjų ir kvapiųjų pipirų, 10 grūstų kadagio uogų, žiupsnelis peletrūno, kadagio šakelė.
Į verdantį vandenį suberti pjaustytas prieskonines daržoves, prieskonius, kadagio šakelę, supilti vyną, pasūdyti ir virti. Baigiant virti supilti actą. Mėsą sudėti į dubenį, užpilti marinatu ir laikyti šaltai 2-3 paras.

---

Šaukštelis kadagio uogų, po 5 juoduosius ir kvapiuosius pipirus, po žiupsnelį baziliko ir peletrūno, butelis sauso raudonojo vyno.
Mažame kiekyje verdančio vandens pavirinti kadagio uogas ir pipirus, suberti baziliką, peletrūną ir supilti vyną. Viską užvirti ir nukaisti. Marinatu užpilti mėsą ir laikyti šaltai.