2012 m. lapkričio 5 d., pirmadienis

Lietuviškai troškinta bebro uodega

Bebro mėsa, o ypač uodega, yra ypatingas delikatesas. Šis receptas lietuviams yra žinomas nuo viduramžių, nes šitaip pagaminta ir patiekta bebro uodega buvo visų didžiūnų puotų pažiba.

Ingridientai:
bebro uodegos,
3 stiklinių vandens,
1 stiklinės 6% acto,
dviejų svogūnų,
dviejų morkų,
dviejų petražolių šaknų,
česnako,
10 gvazdikėlių, kadagio uogų, kvapiųjų pipirų,
6 laurų lapelių,
šaukštelio cukraus,
2 šaukštų druskos.


Paruošimas:
Bebro uodega gerai nuplauti ir labai aštriu peiliu nupjaustyti juodos odos žvynus, gerai nuplauti. Darbo daug, bet vėliau įsitikinsite, kad buvo verta dėti tokias pastangas.

Į vandenį sumesti pusę daržovių, prieskonių, cukrų, šaukštą druskos ir virtiuždengtame puode 20 min. Baigus virti supilti actą. Į pailgą dubenį įdėti bebro uodegą, užpilti paruoštu marinatu. Uodegą paslėgti ir laikyti marinate pora parų.

Į troškintuvą įpilti porą litrų vandens, įberti šaukštą druskos, sudėti likusias daržoves ir prieskonius, ir virti uždengus dangtį 1,5 val.

Taip pagamintą uodegą galima ir šiek tiek parūkyti. Kas įdomiausia, kad šitaip paruošta bebro uogeda atskleidžia savo tikrąsias skonines ir aromatines savybes, savo tikrąją konsistenciją.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.