2012 m. spalio 1 d., pirmadienis

Briedžio lūpa



Paruošti šį delikatesą tikrai reikia laiko ir kai kurios procedūros tikrai nėra iš maloniųjų, tačiau po visko jūs ragausite tikrai gurmanišką patiekalą.

Pirmiausia laukia plaukų svilinimo procedūra: reikia labai gerai nusvilinti visus plaukus, kad neliktų juntamų plaukelių, kurie paruošus patiekalą jausis valgant burnoje. Nusvilinus lūpas, jos gerai nuplaunamos ir peiliu apskutamos. Panašiai kaip apdorojant kaime svilintą kiaulieną.

Priklausomai nuo mėsos kiekio, dedame į atitinkamos talpos puodą abi - viršutinę ir apatinę lūpas. Svarbu labai gerai pasūdyti ir išvirti, kad jos nebūtų per daug kietos ir per daug minkštos. Dedame ne daugiau 3 lauro lapelių, druskos pagal skonį, pipirų, džiovintų - daržovių rinkinį(kiekvienos šeimininkės fantazijos vaisius).

Verdame nuo 2 iki 3 val. ant vidutinės ugnies. Išvirtas lūpas atšaldome ir po to supjaustome į pailgus gabaliukus (pirštelius). Visą šitą gėrybę dedame į pašildytą keptuvę, kurioje jau turime išlydytą tikrą sviestą ir jame apkepame šias juosteles iki kol apskrus.

Ant stalo patiekiamas karštas patiekalas, tiesiog keptuvėje, o bruknių uogienė tik suteiks nepakartojamą skonį šiam gurmaniškam patiekalui.