2017 m. birželio 10 d., šeštadienis

Šernas su šviežių pomidorų padažu

Reikės:

• 400 g šernienos
• 1 dėžutė mažųjų pomidorų (spalva nesvarbu)
• Alyvuogių aliejus
• Paprika
• Česnako galvutė
• Pakelis tarkuoto sūrio
• 1 kg bulvių
• 2 svogūnai
• Prieskonių mišinys žvėrienai, rozmarinas (pageidautina šakelė šviežio), druska ir pipirai

Supjaustome mėsą nedideliais gabaliukais, panaudojame katilą, kurį galima dėti į orkaitę, užpylame aliejumi, subėriame prieskonius ir paliekame įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Tuo tarpu sutriname mažus parduotuvėje visais metų laikais parduodamus pomidoriukus, vieną raudonąją papriką, dedame šaukštą medaus, keletą prieskonių, česnakų, svogūnų. Viską sutriname. Išimame katilą iš orkaitės, užpilame visą sutrintą masę ant mėsos ir uždengtą padedame kaisti ant lėtos ugnies. Į puodą imetame ir rozmarino šakelę dėl aromato.

Gaminame 2 ar 2,5 valandos. Likus maždaug 40 minučių iki troškinimo pabaigos, dideliais gabalais supjaustome bulves ir, užlietas aliejumi, apibarstytas druska, dedame į orkaitę. Kai bulvės paruduoja, apibėriame jas tarkuotu sūriu. Po penkų minučių, kai išsilydo sūris, bulvės jau iškeptos. Prieš baigiant troškinį, pagal skonį beriame druskos ir dar įvairių prieskonių.

Pagal žurnalą “Medžioklė”

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.