2012 m. rugsėjo 10 d., pirmadienis

Keptas fazanas

fazanas
150 g lašinių
150 g sviesto
250 ml grietinės
citrinos sulčių
druskos

Nupeštą, išdarinėtą ir nusvilintą fazaną nuplauti, nušluostyti servetėle, įtrinti druska ir apvynioti lašinių juostelėmis (galvą ir sparnus nupjauti ties pirmuoju sąnariu). Šaukštą citrinos sulčių ištrinti su šaukštu sviesto ir supilti į fazano vidų. Paguldyti fazaną šonu (kad krūtinėlė neišdžiūtų) ant keptuvės, užpilti likusiu karštu sviestu ir 30-40 min. (ne daugiau kaip valandą) kepti karštoje orkaitėje. Paskui susipilti grietinę, įlašinti keletą lašų citrinų sulčių ir truputį vandens. Baigiant kepti, nuimti lašinius ir fazaną apkepinti iki auksinės spalvos, dažnai palaistant skysčiu, kuriame kepė. Keptus lašinius supjaustyti gabaliukais ir sudėti į padažinę. Į fazano vidų vietoje sviesto galima įdėti gabaliuką rūkytų lašinių. Jie neleis kepsniui išdžiūti ir jis įgaus malonų dūmų skonį bei kvapą.