2012 m. rugpjūčio 29 d., trečiadienis

Stirnienos kepsneliai su džiovintais baravykais


Patiekalui reikės:
1 kg marinuotos stirnienos (kumpio arba nugarinės),
10 džiovintų baravykų kepurėlių,
3 svogūnai,
2 saldžiosios paprikos,
5 skiltelės česnako,
druskos, aliejaus.

Džiovintus baravykus nuplauti, nakčiai užmerkti, iš ryto išvirti tame pačiame vandenyje, kuriame mirko.

Su prieskoniais marinuotą stirnieną supjaustyti riekelėmis, išmušti, sudėti į kepimo skardą, įpilti aliejaus, grybų nuoviro, uždėti griežinėliais pjaustytus svogūnus, juostelėmis pjaustytas paprikas, ant jų – nepjaustytas baravykų kepurėles, pabarstyti kapotu česnaku.

Kepti orkaitėje, retkarčiais palaistant kepimo sultimis.