2014 m. rugsėjo 2 d., antradienis

Basturma - vytinta jautiena

Bet galima pritaikyti ir žvėrienai.




Ingredientai:
  • Jautienos filė, 10 kilogramų
  • Česnakai, 600 gramų
  • Kmynai, 500 gramų
  • Druska, 1 kilogramas
  • Raudonieji pipirai, malti
Gaminimo eiga:
Jautieną supjaustyti maždaug 30x12x6 centimetrų gabaliukais ir sudėti į dubenį, kiekvieną gabaliuką gausiai pabarstant druska. Aprišti audiniu ir palaikyti 2 dienas. Gabaliukus apversti, kad apatiniai dabar būtų viršuje, aprišti ir palikti 2 dienoms. Jautieną išimti, lengvai apiplauti šaltu vandeniu, nusausinti ant medinio sietelio. Stalą uždengti plačiu porėtu audiniu, vienu sluoksniu išdėlioti mėsos gabaliukus, audinio kraštus užlenkti, kad padengtų mėsą. Uždėti plačią lentą ir prispausti kuo nors sunkiu. Po 5 valandų pakeisti audinį ir dar 12 valandų paslėgti. Mėsos gabaliukus tvirtai apvynioti špagatu ir sukabinti šešėlyje 12 valandų, kad apdžiūtų. Kmynus perplauti ir sugrūsti, česnaką nuvalyti ir sutrinti. Kmynus, česnakus ir maltus raudonuosius pipirus su trupučiu vandens ištrinti iki tirštos grietinės konsistencijos. Ištepti mėsą plonu mišinio sluoksniu, 4 dienoms sudėti į dubenį. Išimti, vėl aptepti, ir 3-4 dienoms palikti. Procedūrą pakartoti dar 2-3 kartus. Išimti iš dubens ir sukabinti šešėlyje 10 dienų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.