2014 m. birželio 26 d., ketvirtadienis

Apie Blaser R8



IŠ PATIRTIES
Mūsų idėjos naujoms šautuvo technologijoms nekuriamos ant piešimo lentos – jos gimsta kai mes medžiojame, susiduriame su iššūkiais, kuriuos reikia išspręsti. Mūsų inžinieriai taip pat yra įgudę medžiotojai. Kai jie paverčia savo idėjas inovatyviu dizainu, jie padaro žymiai daugiau, nei išrandą kažką naujo; jie patiekia potencialą tau į rankas, kad medžioklė būtų dar geresnė.
BLASER MISIJA
Varomas aistros
Medžioklė galbūt yra viena iš seniausių troškimų žmonijoje, bet mes visada turime būti pasiruošę naujiems iššūkiams. Mums labai svarbu nuolat tobulinti savo amuniciją ir vadovautis naujomis technologijomis. Tai  mūsų aistra.

Sukurtas su protu
Vadovaudamiesi inovacijomis, mes esame tarptautinės šautuvų pramonės varomoji jėga. Penkiasdešimt metų patirties paaštrino mūsų pojūčius sumanesniam žengimui į priekį. Tačiau mes niekad nepamirštam mūsų moralinio atsidavimo.
Įtakotas  entuziazmo
Visi, kas dirba įmonėje Blaser dalijasi tokiu pačiu entuziazmu medžioklei. Bet mūsų talentai skirtingi. Tai asmenybių įvairovė ir vientisas įgūdžių mišinys., kuris suteikia galios kompanijos nuolatinei sėkmei.
DĖMESYS SMULKMENOMS
“Kiekviename gamybos ir projektavimo žingsnyje mes siekiame tobulumo. Tačiau, tik suteikiant charakterį mūsų medžiokliniams šautuvams mes pasiekiame tikrą tobulumą. Inovacija suderinta su detaliu kūrybiškumu – štai mūsų formulė nesibaigiančiai ginklų gamybai.”
Blaser generalinis direktorius Bernhard Knöbel
VERTYBĖS IR KULTŪRŲ
Frezuotas iš vientiso gabalo
Šautuvų gamyba iš vientiso gabalo garantuoja kokybę, patikimumą ir ilgaamžiškumą. Sudėtingi gamybos procesai aukštos klasės CNC mechanizmo pagalba užtikrina minimalius leistinus nuokrypius ir nuoseklų šaudimo preciziškumą.
Kokybės komponentai
Nesvarbu, ar tai aukštos kokybės plienas, ar lengvo metalo lydinys, ar vertingas riešutmedis, Blaser ginklakalio rankose jie virsta meno kūriniu ir ilgaamže vertybe. Šis tobulumo siekimas padaro kiekvieną Blaser šautuvą paveldu ateinančioms kartoms.
Atsižvelgimas į tradicijas
Su giliu dėkingumu tradiciniam amatui, mes formuojame mūsų dienų medžioklės kultūrą. Aukštos kvalifikacijos ginklakaliai, apsodininkai ir graveriai paverčia kiekvieną šautuvą šedevru, išreiškiančiu asmenybę ir aistrą medžiotojo, kuris ji turi.
TAIKLUMAS
  • Šautuvas nunulintas.
  • Taiklumas geras.
  • Pastovus pataikymas yra, bet negarantuojamas. Preciziškumas slypi daugybėje detalių sąveikų. Žinokite jas visas.
TAIKLUS
Blaser preciziškas nuleistukas
Nuo minties impulso iki taiklaus šūvio be jokio uždelsimo. Puikios, aiškios R8 nuleistuko savybės yra vienos iš taiklaus šaudimo pagrindų.
Kaltinis vamzdis ir šovinio lizdas
Preciziškumas ir ilgaamžiškumas. Ne tik vamzdis bet ir šovinio lizdas nukalti šaltu kalimu daugumoje kalibrų. Vamzdis ir lizdas yra tobulai koncentriški.
Optimalus vamzdžio pagrindas
Pataikymas į taikinį iš pirmo šūvio: stambus vamzdžio pagrindas tik tvirtam uokse garantuoja pakartotiną tikslumą kai yra keičiami vamzdžiai. Apsodo deformacija dėl ekstremalaus klimato niekad nepaveiks vamzdžio pozicijos.
Blaser laikiklių montavimai.
Vamzdis ir optinis taikiklis suformuoja vieną taiklų įrenginį: grioveliai laikantys montuojamo įrenginio pagrindą yra tiesiai virš šovinio lizdo, vamzdis juda laisvai, o smūgio taškas išlieka pastovus.
Blaser radialinė užrakinimo sistema
Stabilumas ir patikimas tikslumas: nepaprastai stipri koncentriška užrakinimo sistema užrakina vamzdį tiesiogiai be jokio pasukimo.
Puikus apsodo dizainas
Laisvas rankos padėties nustatymas, sumažina “krūptėlėjimo” pavojų. R8 pistoleto tipo rankena, atskiras iškilimas delnui ir optimalus išliejimas suteikia idealų sukibimą. Tiesus buožės viršus perveda atatrankos jėgą horizontaliai į šaulio petį, tokiu būdu suteikdama mažiau jaučiamą atatranką ir tuo pačiu mažiau juda vamzdžio žiotys.
VISKAS SUREGULIUOTA
Pakartotinas šūvis yra vienas dalykas, kad turėti tame pasiekimų reikia daugiau nei tik įgūdžių. Kai reikia pataikyti į taikinį intuityviai ir nuosekliai tuo metu jaučiant spaudimą,  visapusis šautuvo  dizainas yra svarbiausias.
GREITAS
Greitas pakartotinas persitaisymas
Greitas kaip žaibas laisvoje padėtyje:  spynos rankena randasi ergonomiškai tobuloj pozicijoj virš nuleistuko apsaugos. Šautuvas ir akis lieka sutelkti ties tikslu duodami daugiau laiko tiksliam prisitaikymui ir tobulo šūvio užtikrinimui.
“Aklas” dėtuvės pakeitimas
Paprasta ir greita: dėtuvės mygtukais galima naudotis  “aklai” dėl jų idealios padėties virš nuleistuko. Paspaudus abu mygtukus vienu metu, dėtuvė pasileidžia tiesiai į šaulio ranką, antra – užtaisyta dėtuvė gali būti įdėta paprastai ir greitai taip pat nežiūrint.
Talpumas:
  • Kalibro grupė Mini: 5+1
  • Kalibro grupė Standart: 4 +1
  • Kalibro grupė Magnum: 3 +1
Dvejopas užtaisymas
R8 gali būti užtaisomas ir ištaisomas dviem būdais, su išimta dėtuve arba kai ji lieka viduje. Su atidaryta spyna, šoviniai gali būti įdedami arba išimami per dėtuvės viršų greitai ir lengvai.
IC – apšvietimo kontrolė.
R8 užtaisymas automatiškai įjungia tinklelio apšvietimą. Kai su IC funkcija įrengta IC funkcija suderinta su Zeiss IC optiniu taikykliu, reikia vieno judėsio, kad R8 būtų pasiruošęs iššaut ir įsijungtų šviečiantį tinklelį aukščiausiame ryškumo laipsnyje. IC (illumination control – pašvietimo kontrolė)  – šviečiančio tinklelio valdymas, suderinantis užtaisymo svirtį su optinio taikiklio šviečiančiu tinkleliu.
BŪK PROTINGAS
  • Net jei to niekad ir nenutiks, turi būti pasiruošęs
  • Paversk saugumą prioritetų. Jis tavo rankose.
SAUGUS
Maksimali saugumo sistema
Per pastaruosius dešimtmečius Blaser užtaisymo sistema rankiniu būdų nustatė savo gairę. Ji pripažinta kaip viena saugiausių pasaulyje. Nėra tokios mechaninės saugumo sistemos, kuri garantuoja neužvesto skeliamojo mechanizmo saugumą.  R8 užtaisomas tą pačia akimirką prieš iššaunant.  Jei nešaunama, svirtis švelniai atsistums atgal, tiesiog paspaudžiant ją žemyn. Ir vėl skeliamasis mechanizmas yra neužvestas.
Apsauga nuo netinkamo naudojimo
Jei dėtuvė su integruotu nuleistuku yra išimta, užtaisymo svirtis negalės būti nustatyta į užtaisytą poziciją. Bet kuriuo atveju, tai saugiausia apsauga nuo neleistino ir neteisingo naudojimo
Automatinis ištaisymas
Dėtuvės išėmimas automatiškai atrakina užtaisymo svirtį, todėl ji neužsifiksuoja priekinėje padėtyje. Tai svarbi saugumo funkcija, jei  šovinys turi būti paliktas vamzdyje.
Nebūna netyčia atidarytos spynos
Jei ji užrakinta, ji tokia ir lieka. Jei R8 ištaisomas esant užrakintai spynai, jos rankena blokuojasi. Kad saugiai atidaryti spyną, užtaisymo svirtį reikia pastumti apytiksliai 3mm tuo pat metu traukiant atgal spynos rankenėlę. Tai neužveda skeliamojo mechanizmo.
TRUMPAS
Kartais mažai reiškia daug.  Trumpesnis šautuvas leidžia laisviau judėti.
Puikus balansas
Gerai subalansuotas svorio paskirstymas leidžia greitai naudotis šautuvų ir greitai prisitaikyti.
Lengvas išardymas
Daugiau patogumo sėlinant ilgais atstumais: R8 išrenkamas, supakuojamas ir per kelias sekundes vėl surenkamas be menkiausių pokyčių.
Saugus gabenimas
Keliaujant, R8  gali būti transportuojamas išardytas, gerai apsaugotas ir absoliučiai diskretiškai. Praeiviai vargu ar pastebėtų, kad kompaktiškas dėklas yra dėklas ginklui.
Trumpesnis
Dėl unikalaus R8 dėtuvės dizaino virš nuleistuko bendras šautuvo ilgis yra gerokai trumpesnis palyginus su kitais karabinais.
Lengva priežiūra
Šiurkščioms sąlygoms esant svetimkūnis gali privesti prie šautuvo funkcijų sutrikimų. Bet tai ne priežastis užbaigti medžioklę.
PATIKIMAS
Lengva išardyti ir išvalyti
R8 lengvai išardomas bet kur per kelias sekundes: sniegas, purvas, lapai ir spygliai lengvai pašalinami.
Užrakinta dėtuvė
R8 dėtuvė pasileidžia tik vienu metu paspaudus abu paleidžiančius ją mygtukus. Netyčinis dėtuvės iškritimas iš esmės yra neįmanomas. Abu mygtukai užsirakina svirtimi dėtuvės viduje.  Tai efektyviausiai apsaugo nuo dėtuvės pametimo.
Puikiai apsaugotas
Visos metalinės R8 dalys yra pagamintos iš nerūdijančios medžiagos arba apsaugotos nuo korozijos po specifinio apdorojimo. Vamzdžio vidus ir šovinio lizdas yra nušlifuoti ir reikalauja standartinės priežiūros. Uždara R8 uokso konstrukcija užkerta kelią žalai, kurią sukelia svetimkūnis.
Desmodrominis nuleistuko mechanizmas
Šimtoprocentinis patikimumas – net kai užšąla arba labai užsiteršia. R8 nuleistuko sistema reguliuojama jėga. Atidarius spyną grąžina nuleistuką į pradinę padėtį.
UNIVERSALUS
Šiandien tu medžioji savo namų teritorijoje, rytoj tu esi kitam žemyne. Esmė yra lankstumas. Kur pasaulyje bebūtum, kas liečia šautuvą geriausia pasitikėti tuo ką pažysti.
Aplink pasaulį su vienu šautuvu
Nuleistukas, apsodo ilgis, priežiūra – viskas išlieka taip, kaip esi pripratęs: keičiamų vamzdžių dėka, R8 yra idealus partneris visuose žemynuose, nesvarbu kokį žvėrį medžioji.
Prireikus pakeičiama buožė
Tuo atveju, jei tikiesi blogų orų ar nelygios vietovės, vertinga medinė buožė gali būti apsaugota paprastai pakeičiant ją R8 Professional sintetinę.
Lengvai keičiamas optinis taikiklis
Kiekvienas vamzdis yra paruoštas originaliam Blaser laikikliui. Tiek optiniai taikikliai, tiek kalimatoriai gali būti įrengti ant to paties vamzdžio.
Atviri taikikliai
Greičiausias taikinio įveikimas trumpuose atstumuose ir tankiuose miškuose: balta kontrastinė linija taikikliuose ir baltas taikiklis priekyje visada gerai matomi, net esant prastam apšvietimui. Atviri taikikliai yra pagaminti iš plieno ir dėl to yra patvarūs. Jie taip pat harmoningai derinasi su R8 dizainu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.