2013 m. sausio 24 d., ketvirtadienis

Šurpa

Čia ne H13 šurpos foto
Imam (jei įmanoma ir turim) šernienos (su riebaliukais), stirnienos ir bebrienos. Supjaustome nedideliais gabaliukais ir pamarinuojame (druska, 5 pipiru mišinys, paprika, alyvuogių aliejus, truputi citrinos sulčių). Jei neturim įvairios mėsos - dedame vienos rūšies. Mėsa be kaulų, bet galima ir su kaulais.

Špižiniame katile svieste apkepiname vidutiniškai supajustytus svogunus (pagal skoni . Mums skaniau kai svogūnų yra panašiai tiek pat kiek mėsos pagal tūrį). Dedame morkas. Kai morkos su svogunais šiek tiek apkepa dedame mėsą ir viską apkepame.

Kai mėsa su daržovėm apkepusi, dedame smulkintą česnaką (2-3 galvutes) ir užpilame vandeni. Kai vanduo užverda dedame vidutiniškai (suprask vid. dydžio kubeliais) supjaustytas bulves, 2-3 svogunus supjaustytus ketvirčiais ir 2-3 neluptas česnako galvutes.

Kai bulves buna beveik išvirusios įpilame 0,5 litro pomidorų pastos (be prieskonių, ne kečupo!), 0,5 litro grienės ir 150 gramų sviesto. 

Tada viską gerai išmaišome ir vis pamaišome, pamaišome, pamaišome...  Kai bulvės jau buna išvirusios - darbas baigtas. 

Patiekiame, papuošiame svogunų laiškais ar krapais. Kas megsta valgyti aštriai galima įdėti aštrių prieskonių proceso eigoje (!). 

Tai ne visai tradicinė šurpa, greičiau tiršta žvėrienos sriuba arba skystas troškinys. 

Maistas yra sotus. Tinka pamaitinti didelę kompaniją (gaminame 10 litrų katile, užtenka 20 žmonių).

Vargo su tokiu patiekalu daug. Užtrunka apie 1.5-2 val pagamint, bet tikrai verta.

Gramatika ir stilius kiek pataisytas. Šaltinis hunter.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.