2012 m. rugsėjo 3 d., pirmadienis

Žvėrienos sriuba


1 kg žvėrienos atliekų su kaulais
prieskoninių daržovių
svogūnas
lauro lapas
čiobreliai
2-3 juodieji pipirai
miltai
raudonasis vynas
greitinė
druska

Žvėrieną ir smulkiai sukapotus kaulus pakepinti riebaluose su prieskoninėmis daržovėmis, smulkiai supjaustytu svogūnu, lauro lapu, trupučiu čiobrelių ir pipirais. Užpilti vandeniu ir pamažu virti. Išvirusią žvėrieną nuimti nuo kaulų, didesnius mėsos gabalus palikti, mažesnius sumalti. Truputyje riebalų pakepinti pusę šaukšto miltų – paruošti rusvą tyrelę. Į ją sudėti maltą mėsą, išmaišyti, supilti į sriubą, vėl gerai išmaišyti, pagardinti vynu, druska, pipirais.
Didesnius mėsos gabalus supjaustyti kubeliais, sudėti į sriubos indą ir užpilti sriuba.

Beje, nepilant vyno ir neįmaišant grietinės, gaunasi padorus sultinys. Jį galima padalinti dalimis ir užšaldyti šaldiklyje.