2012 m. rugsėjo 24 d., pirmadienis

Kepta šerniena su česnaku

1 kg šerno šlaunies arba nugarinės
50 g lašinių
4 česnako skiltelės
60 g riebalų
svogūnas
3 juodieji pipirai
3 kadagio uogos
kaulų sultinio
šaukštas miltų
druskos

Iš mėsos išpjaustyti plėves, nugarinę perkirsti pusiau, išimti didesnius kaulus. Mėsą pasūdyti, prismaigstyti lašinių ir įtrinti druska su česnaku. Apkepti riebaluose ir likusiuose lašiniuose. Įpilti vandens, sudėti griežinėliais supjaustytus svogūnus ir prieskonius. Mėsą 2-3 val. kepti vidutinio karštumo orkaitėje. Kepant kartkartėmis palaistyti esamu skysčiu arba karštu kaulų sultiniu. Sultis nugarinti, likusiuose riebaluose pakepti miltus, įpilti vandens ir pavirinti. Mėsą supjaustyti porcijomis ir užpilti iškoštą padažą.
Patiekti su virtomis bulvėmis, bulvių kukuliais arba pašutintais ryžiais.