2012 m. liepos 3 d., antradienis

Keptas stirnos kumpis

Prasidėjus stirninų sezonui siųlau paragauti kepto stirnos kumpio. Stirnino mėsa bus kiek kietesnė, tačiau tinkamai išsimarinavu ir ji bus puiki.

Patiekalui reikės:
  • apie 2 kg stirnos kumpio
  • 1 česnako galvutė
  • 5 v. š. sojos padažo
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. rūkytos paprikos miltelių*
  • 1 a. š. malto imbiero miltelių (galima ir šviežio tarkuoto)
  • 1 v. š. garstyčių
  • 100 ml raudono sauso vyno

Stirnos kumpį ištrinti visais prieskoniais, keliose vietose padaryti įpjovimus, kad prieskoniai geriau pasiskirstytų. Užpilti vynu ir dėti į šaldytuvą 2-3 dienoms. Būtina kiekvieną dieną kumpį pavartyti.

Išėmus kumpį, dėti jį į kepimo rankovę ir kišti į įkaitintą orkaitę iki 190 laipsnių. Kepti apie 1val. 20 min. Prakirpti rankovę ir dar kepti kokias 10-15 min., kad kumpis apskrustų. Išėmus supjaustyti ir patiekti su keptomis ar virtomis bulvėmis, su salotomis, pomidorų ar krienų padažu.

* Rūkytos paprikos miltelių vilniečiai gali įsigyti Užupio krautuvėlėje.