Prasidėjus stirninų sezonui siųlau paragauti kepto stirnos kumpio. Stirnino mėsa bus kiek kietesnė, tačiau tinkamai išsimarinavu ir ji bus puiki.
Patiekalui reikės:
- apie 2 kg stirnos kumpio
- 1 česnako galvutė
- 5 v. š. sojos padažo
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 a. š. rūkytos paprikos miltelių*
- 1 a. š. malto imbiero miltelių (galima ir šviežio tarkuoto)
- 1 v. š. garstyčių
- 100 ml raudono sauso vyno
Stirnos kumpį ištrinti visais prieskoniais, keliose vietose padaryti įpjovimus, kad prieskoniai geriau pasiskirstytų. Užpilti vynu ir dėti į šaldytuvą 2-3 dienoms. Būtina kiekvieną dieną kumpį pavartyti.
Išėmus kumpį, dėti jį į kepimo rankovę ir kišti į įkaitintą orkaitę iki 190 laipsnių. Kepti apie 1val. 20 min. Prakirpti rankovę ir dar kepti kokias 10-15 min., kad kumpis apskrustų. Išėmus supjaustyti ir patiekti su keptomis ar virtomis bulvėmis, su salotomis, pomidorų ar krienų padažu.
* Rūkytos paprikos miltelių vilniečiai gali įsigyti Užupio krautuvėlėje.